Close
Promocja!

Naturalne mydło potasowe PREMIUM w kawałku 100 g

14.00  12.00 

Mydło przeznaczone jest do mycia całego ciała i włosów.  Powstało z tłuszczu palmowego, kokosowego i rycynowego.

Barwa od  żółto-szarej do kremowo-białej.

Przechowywać w suchym miejscu, w temp. 5-25 st. C.

Waga netto w momencie pakowania: 100 g.

Skład INCI: Potassium Palmate (and) Potassium Palm Kernelate (and) Potassium Cocoate (and) Potassium Castorate (and) Glycerin, Aqua.

 

254 w magazynie

Opis

Nasze mydło potasowe powstaje według tradycyjnej receptury, w procesie zmydlania wodorotlenkiem potasu, z tłuszczy najwyższej jakości: palmowego, kokosowego (7%) i rycynowego (5%). Jest przez to bardziej delikatne, niż tradycyjne mydło potasowe tylko z oleju palmowego i bardziej się pieni.  Mydło potasowe jest dużo bardziej miękkie niż mydło sodowe, dlatego powinno być przechowywane w suchym miejscu. Idealne do codziennej pielęgnacji skóry. Doskonałe do mycia ciała i włosów*. Zawartość mydła około 75-80%. Mydło wysoko biodegradowalne.

Ze 100 g mydła w kawałku można otrzymać, po rozcieńczeniu z wodą, około 500 ml gęstego mydła w płynie. Aby to zrobić należy pociąć kostkę mydła na mniejsze kawałki, umieścić w  butelce i zalać  mocno ciepłą wodą na kilka dni. Zawartość mieszać , co jakiś czas odwracając naczyniem.  Aby przyspieszyć otrzymanie płynnego mydła można  całość wymieszać np. blenderem ręcznym.

Sposób użycia – mycie ciała i kąpiel: Namydlić całe ciało i powolnymi, ruchami masować powierzchnię skóry. Taki relaksacyjny masaż powinien trwać kilka, kilkanaście minut, po czym mydło należy spłukać wodą.  *

* Ze względu na przepisy dotyczące kosmetyków, nie możemy zalecać tego produktu do prania, gdyż wtedy traktowany byłyby, jako detergent i podlegałyby odrębnym regulacjom i innemu oznakowaniu etykiety. Ma to miejsce u większości producentów, których produkty często zawierają, oprócz mydła, dodatkowe składniki wspomagające pranie. Nam zależy na podkreśleniu jakości i czystości produktu wytwarzanego w naszej Mydlarni, zawierającego w swoim składzie tylko mydło. Dlatego zarejestrowany jest on, jako kosmetyk. Inne zastosowanie produktu zależy tylko i wyłącznie od inwencji kupującego, na jego odpowiedzialność. My używamy naszego mydła również do prania, zmywania i w ogrodnictwie (roztwór 1%-3%).

Dodatkowe informacje

Waga0.5 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

Możesz lubić także…